Categorii
Console

Creare cont pentru Xbox – Cum fac?!

Creare cont pentru Xbox – In primul rand trebuie sa stii ca, oficial, Xbox nu este lansat in Romania, asadar pentru a ne putea juca online, trebuie creat un cont cu o adresa dintr-o tara in care Xbox a fost lansat oficial. Recomandarea mea este un cont pe US sau UK. Crearea unui cont cu o adresa din alta tara are avantaje si dezavantaje.

Unele din avantaje ar fi ca putem cumpara jocuri mai ieftine din US Store. In Europa paritatea Euro / Dollar este 1:1. Daca un joc in US va costa 30$ in Europa va costa 30E sau 30£ (pentru UK). Un alt mare avantaj ar fi ofertele care exista in US Store. Am cumparat spre exemplu Forza Horizon 3 cu 29$, in timp ce pe store-uri in Europa costa undeva la 60E. Alt avantaj ar fi ca jocurile intai apar in US apoi in restul lumii, asadar vei fi printre primii care cumpara si se pot juca acel joc.

Urmariti si tutorialul : Ce sa aleg intre Xbox One si PS4?

Pentru creare  cont pentru Xbox pe US, spre exemplu, vom avea nevoie de o adresa de facturare pe US (Billing Address). Aceasta poate fi una reala (daca stim pe cineva in State) sau una luata de pe internet. Spre exemplu, eu am adaugat o adresa de hotel din US, am intrat pe Booking.com si am ales un hotel la intamplare din State.

Necesar este si asocierea unei metode de plata contului nostru. Aici avem mai multe variante:

  • Coduri Pre-Paid pentru Xbox Store, acesteapot fi cumparate online (Amazon, Ebay, etc).
  • Cont de PayPal (nu conteaza tara in care este inregistrat).
  • Credit Card – eu am folosit mai multe tipuri de carduri facute in Romania si merg fara probleme.

Mai jos, am sa explic pas cu pas tot ce trebuie sa stii despre creare cont pentru Xbox One:

Creare cont pentru Xbox One – Pas 1-

Mai intai avem nevoie de creare unui cont Xbox Live – aici. Aceasta implica totodata si crearea unui cont Microsoft. ATENTIE: la crearea acestor conturi folositi aceeasi adresa de US, altefel cei de la Microsoft o sa vada ca sunt adrese diferite si nu o sa puteti cumpara / activa (cu reedem code) jocurile. Daca vi se va cere o adresa de resedinta din US folositi asa cum spuneam mai sus, o adresa a unui hotel din US.

Creare cont pentru Xbox
Creare cont pentru Xbox One – Pas 2-

Dupa ce contul de Microsoft a fost creat, mergem la http://xbox.com, daca suntem logati pe contul de Microsoft, ne va cere sa ne logam si pe Xbox Live. Daca nu suntem logati pe contul de Microsoft, apasam butonul din dreapta sus Join Now. Ar trebui sa vedem o fereastra in care se va desfasura procedura de inregistrare, ca in poza de mai jos. Foarte important este alegerea tarii – eu va sfatuiesc sa alegeti United States.

Eu am ales Argentina, pentru ca mi-am facut un cont acolo, sa pot sa cumpar un joc care era la oferta in Store-ul lor. Bineinteles ca a fost nevoie ca si pe contul de Microsoft sa fac schimbare cu o adresa din Argentina.

creare cont pentru xbox

Dupa ce completam toate campurile din fereastra, apasam pe Accept. Alegand Argentina, a rezultat o pagina in limba spaniola, dar Google Chrome a rezolvat problema traducerii.

creare cont pentru xbox

Apasam Accept.

creare cont pentru xbox

Pe Xbox, va puteti downloada noul profil creat. Daca sunteti logat cu un alt profil, faceti sign out si apoi apasati butonul Guide de pe controller (vezi mai jos care este butonul Guide) si selectati Download Profile.

creare cont pentru xboxcreare cont pentru xbox