Categorii
Android iOS Tutoriale Android Tutoriale iOS

Cum se joaca Pokemon Go …

Cum se joaca Pokemon GoCum se joaca Pokemon Go – jocul care a creat isterie in intreaga lume… Nu este deloc complicat… insa pentru a-l juca avem nevoie sa-l descarcam si deasemenea avem nevoie de o conexiune la internet pe smartphone. Jocul este disponibil (gratuit) de acum si in Romania, poate fi descarcat de aici pentru Android si de aici pentru iOS.

Dupa instalare recomand conectarea cu un cont Google, astfel tot progresul din joc se va sincroniza foarte usor cu contul de Google, iar jocul va putea fi jucat pe mai multe device-uri folosind acelasi cont. Jocul se bazeaza pe realitate virtuala, folosindu-se de hartile de la Google. Astfel, personaje fictive (Pokemoni) vor aparea in diferite puncte, locuri de pe harta, iar noi va trebui sa-i capturam folosind Poke Ball ( bile pe care le aruncam in Pokemoni pentru ca sa ii capturam).

Cum se joaca Pokemon Go

Cum se joaca Pokemon Go – Tipuri de Pokemoni

Toti Pokemonii arata diferit si au skill-uri diferite, depinzand foarte mult de tipul lor. Ei pot fi normali (normal), de lupta (fighting), otravitori (poison), de pamant (grounding), de stanca (rock), gandaci (bug), de otel (steel), de foc (fire), de apa (water), de iarba (grass), electrici (electric), psihici (psychic), de gheata (ice), dragoni (dragon), de intuneric (dark) si imaginari (fairy).

cum se joaca pokemon go

Fiecare dintre aceste tipuri de Pokemoni este puternic sau slab  impotriva altor tipuri. Destul de dificil sa memoram toate punctele forte si toate punctele slabe ale acestora, dar unele pot fi destul de evidente, cum ar fi de exemplu Pokemonii de apa care pot provoca o gramada de daune celor de foc… sau cei de foc ii pot invinge pe cei de iarba… In orice caz Pokemon Go te anunta daca un Pokemon este ineficient impotriva altuia cu care vrei sa lupti, asadar este ceva ce o sa inveti pe parcurs ce o sa joci mai mult.

Cum se joaca Pokemon Go – Putere si evolutie

In acest joc, Pokemonii tai nu cresc in nivel ca in alte jocuri, insa le putem creste puterea cu o combinatie de “Stardust” (praf stelar) si “bomboane” (candy). Acestea se obtin prin capturarea mai multor Pokemoni de acelasi tip.

cum se joaca pokemon go

Unii Pokemoni pot evolua doar o singura data, iar altii suporta multiple evolutii. De exemplu Charmander evolueaza prima data in Charmeleon, care arata ceva mai mare si mai furios, iar apoi evolueaza in  Charizard care arata ca un dragon cu aripi.

Cum se joaca Pokemon Go – Construirea unei echipe

Ideea principala in acest joc este sa gasesti creaturi noi si exotice pentru colectia ta. Tipul de Pokemoni gasiti depinde foarte mult si de locatia unde te afli. Este foarte probabil daca te afli in apropierea unui rau sau ocean sa gasesti asa numitii Pokemoni de apa. Pentru a avea o echipa eficienta de Pokemoni ar trebui sa ai cel putin un Poekmon puternic de tipuri diferite.

Cum se joaca Pokemon Go – Bataliile

Fata de seria principala de jocuri Pokemon, in acest joc bataliile joaca un rol mai mic in sensul in care, pentru a dobori si prinde personajele ai nevoie de Poke Balls, bile pe care le arunci inspre Pokemon pentru a-l captura. Exista deasemenea bataliile de la salile de gimnastica (gyms) contra altor jucatori, pentru suprematia la acea sala. In ce consta o lupta aici: trebuie apasat pe “inamic” pentru a utiliza atacul de baza sau mentineti apasat pentru a utiliza un atac mai puternic, deasemene glisati stanga- dreapta pentru a va feri de atacul inamicului.

Cum se joaca Pokemon Go – Gyms sau salile de gimnastica

In Pokemon Go acestea sunt locuri de antrenament si sunt aparate de catre un alt jucator. Acestea sunt locuri din lumea reala, deobicei foarte frecventate / puncte de interes (parcuri, etc). Sunt controlate de una din cele trei echipe: rosie, galbena si albastra. Odata ce antrenorul tau ajunge la nivelul 5 (lucru care se intampla prin strangerea Pokemonilor si a avansarii in joc) te poti alatura uneia dintre cele trei echipe si poti lupta alaturi de echipa pentru a cuceri acele sali de gimnastica.

cum se joaca pokemon go

Luptele castigate la salile de gymnastica va aduc puncte de experienta in joc, lucru ce va ajuta sa cresteti in nivel. Odata castigata o sala de gimnastica, va puteti lasa un Pokemon acolo, pentru a apara acea sala. Pentru fiecare 21 de ore in care un Pokemon rezista la o sala, castigati Pokecoins, care ii puteti cheltui la Shop (magazinul jocului) si pentru a creste Pokemonii in putere (folosind acel “Stardust” – praf stelar). Pokemonul tau se poate lupta deasemenea si cu un alt Pokemon apartinand aceleasi echipe, pentru suprematie dar si pentru cresterea puterii acelei echipe in scopul apararii salii prin alaturarea unui alt Pokemon.

Cum se joaca Pokemon Go – Ce urmeaza?

Nu exista un final in acest joc.. Pentru moment tot ce poti face in acest joc este sa aduni Pokemoni si sa incerci sa cuceresti salile de gimnastica. In orice caz, jocul este la inceput si in plina dezvoltare… deci el va fi imbunatatit si cu siguranta o sa apara si alte idei si strategii de joc.

Ca un sfat… daca jucati acest joc sa fiti pregatiti de miscare… pentru ca asta si este ideea jocului. Un alt sfat: cumparati-va o baterie externa ;P!